Τι λαμπάδα θα διαλέξετε φέτος;

Τι λαμπάδα θα διαλέξετε φέτος για το βαφτιστήρι σας;

Οι ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν και η εύρεση της πασχαλινής λαμπάδας από τον νονό και την νονά αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες για τα βαφτιστήρια τους. Παρ' όλο που οι λαμπάδες ξεκίνησαν ως λευκά κεριά, στη συνέχεια, η δημιουργικότητα και η φαντασία κάθε εποχής, οδήγησαν σε εξαιρετικές διακοσμήσεις των κεριών. Τα όμορφα στολίδια με τα χρώματα και τα σχέδια πάνω στο κερί, θα χαρίσουν μία ξεχωριστή λαμπάδα σε κάθε παιδί.

Γιατί όμως είτε λευκές, είτε πολύχρωμες με διάφορα σχέδια και κοσμήματα, οι πασχαλινές λαμπάδες αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά σήματα κατατεθέν του Πάσχα;

Μα φυσικά επειδή όλα τα παιδάκια ανυπομονούν να τη πάρουν στα χέρια τους ως δώρο από τη νονά ή το νονό, συνήθως με την συνοδεία ενός σοκολατένιου αυγού (ή και τσουρέκι). Γι' αυτό η απόκτηση της πασχαλινής λαμπάδας, έχει χαραχθεί στη μνήμη των παιδιών σαν μια τόσο ευχάριστη στιγμή γεμάτη προσμονή και ανυπομονησία.

Τελικά όμως ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Στην αγορά κυκλοφορούν εκατοντάδες σχέδια. Μπορείτε να λάβετε υπόψη σας διάφορους παράγοντες όπως, την ηλικία, το φύλο και τα ενδιαφέροντα του βαφτιστηριού σας. Στα μωράκια οι νονοί συνήθως διαλέγουν λαμπάδα με λούτρινα ζωάκια ή κουκλάκια. Τα λίγο μεγαλύτερα παιδάκια συνήθως προτιμούν λαμπάδες με αγαπημένους ήρωες ή αθλήματα. Για τα κορίτσια πολύ συχνή επιλογή αποτελούν λαμπάδες με πριγκίπισσες, νεραϊδούλες και κορδέλες. Μεγαλώνοντας τα παιδιά θέλουν μία πιο κομψή και λιτή διακόσμηση στην λαμπάδα τους.

Μία από τις πιο συχνές επιλογές τα τελευταία χρόνια παρατηρείτε να είναι οι πασχαλινή λαμπάδα με ξύλινα διακοσμητικά. Τα ξύλινα διακοσμητικά μπορεί να είναι ζωάκια, καθημερινά αντικείμενα, μεταφορικά οχήματα, πριγκίπισες και άλλα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια, για να διαλέξει κάποιος το ιδανικό για το βαφτιστήρι του. Είτε είναι αγοράκι είτε κοριτσάκι, μικρό παιδάκι ή έφηβος θα βρείτε σίγουρα κάτι που του αρέσει.

Ότι και να διαλέξετε όμως στο τέλος, αυτό που μετράει είναι η κίνηση και είναι πολύ όμορφο να κάνετε δώρο μεταξύ άλλων μία ξεχωριστή λαμπάδα με νόημα για το βαφτιστήρι σας. Το έθιμο αυτό κρατάει πολλά χρόνια και η διαδικασία επιλογής της σωστής πασχαλινής λαμπάδας είναι μέχρι και σήμερα κάτι που μικροί - μεγάλοι ανυπομονούμε για αυτό. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι η λαμπάδα ήταν και παραμένει ένα θρησκευτικό έθιμο που περνά από γενιά σε γενία.

Τι άλλο θα μπορούσατε να κάνετε δώρο το Πάσχα;

Υπάρχουν πολλές όμορφες και πρωτότυπες ιδέες για δώρο του Πάσχα. Μία τάση της εποχής και μία ιδέα για ένα πραγματικά ξεχωριστό δώρο είναι τα custom made δώρα. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε υπέροχα Do It YourSelf Βιβλία ευχών, Μαξιλαράκια με print της επιλογής σας ή κούπες με μηνύματα. Αυτά και ακόμα περισσότερα τέλεια δώρα θα τα βρείτε στο idontbelieveit.gr!