Βασικές λεπτομέρειες για την τέλεια βάπτιση

Βασικές λεπτομέρειες για την τέλεια βάπτιση

Αφού έχετε διαλέξει την εκκλησία, την ημερομηνία, ξέρετε τον νονό και την νονά, το επόμενο βήμα είναι να φτιάξετε τη λίστα των καλεσμένων σας. Αυτό που θα χρειαστείτε να τους δώσετε είναι το προσκλητήριο βάπτισης. Ακόμα κι αν δεν έχετε διαλέξει θέμα για την βάπτιση μπορείτε να βρείτε πολλές όμορφες ιδέες custom made ή έτοιμες. Η ποικιλία στο είδος του χαρτιού, σε περίεργες ή απλές εκτυπώσεις, διακοσμητικά και φάκελοι, θα σας εντυπωσιάσουν.

Το προσκλητήριο της βάπτισης θα πρέπει να δίνει σαφείς οδηγίες για την ημερομηνία, την ώρα και την εκκλησία που θα γίνει η βάπτιση. Αν η επιλογή του κατάλληλου προσκλητηρίου σας φαίνεται δύσκολη, μπορείτε να βρείτε τι εκφράζει εσάς και το μωράκι σας. Έχετε πολλές επιλογές και μπορείτε να διαλέξετε προσκλητήρια για κορίτσι για αγόρι ή και πιο ουδέτερα χρώματα και σχέδια. Ακόμα μπορείτε να βρείτε προσκλητήρια ανάλογα με το θέμα της βάπτισης, αν έχετε διαλέξει κάποιο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

 

 

Μπομπονιέρες βάπτισης

Από τα πιο βασικά στοιχεία στην οργάνωση μιας βάπτισης είναι οι μπομπονιέρες. Αν θέλετε μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά έτοιμα σχέδια και ιδέες για τις μπομπονιέρες είτε στο διαδίκτυο είτε στα μαγαζιά. Η βάπτιση του μωρού σας, όμως, είναι κάτι πιο προσωπικό, που θα μείνει για πάντα. Είναι καλό λοιπόν να ασχοληθείτε λίγο παραπάνω.

Εάν ψάξετε θα βρείτε σίγουρα πολλές μπομπονιέρες βάπτισης, μοναδικά και έξυπνα σχεδιασμένες. Αυτή η λεπτομέρεια θα δώσει τον χαρακτήρα που θεωρείτε ότι ταιριάζει περισσότερο στην όμορφη αυτή στιγμή και στην ατμόσφαιρα του μυστηρίου.

Extra tips για τις μπομπονιέρες.

  1. Σύμφωνα με την παράδοση, ο αριθμός των κουφέτων πρέπει να είναι μονός. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι θα χρειαστείτε αρκετές μπομπονιέρες παραπάνω από τον αριθμό των καλεσμένων, για να κρατήσετε και εσείς για ενθύμιο αλλά και να μοιράσετε τις επόμενες μέρες σε όσους δεν θα παραβρεθούν.
  2. Κάτι που θα προτείναμε είναι διαλέξετε διαφορετικές μπομπονιέρες για τα παιδιά και διαφορετικές για τους μεγάλους. Για τους μικρούς καλεσμένους μπορείτε να επιλέξετε κάποιο μικρό παιχνίδι ή ένα παιδικό διακοσμητικό και αντί για κουφέτα να προσφέρετε σοκολατένια κουφετάκια ή άλλες λιχουδιές.

 

 

Ποδιές βάπτισης

Οι ποδιές βάπτισης είναι, επίσης ένα στοιχείο της βάπτισης που δεν πρέπει να λείπει από την λίστα. Σκεφτείτε ότι εκτός από το γεγονός ότι η ποδιά αποτελεί ακόμα ένα ενθύμιο για το μωρό σας, τον νονό και την νονά είναι κάτι που έχει ανεκτίμητη συναισθηματική αξία. Τόσο για την σχέση νονού – βρέφους όσο και για την οικογένεια. Έτσι, η επιλογή της ποδιάς είναι προσωπική υπόθεση. Μπορείτε να διαλέξετε από μία μεγάλη ποικιλία και να βρείτε σετ ποδιά νονού και ποδιά βρέφους με όμορφα prints σε γραμματοσειρές και σχέδια που θα διαλέξετε εσείς. Αν ψάξετε καλύτερα, θα βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Ακόμα και αν η βάπτιση έχει ειδικό θέμα, μπορείτε να παραγγείλετε την custom made ποδιά της αρεσκείας σας.